Är du tillgänglig för frilansuppdrag?

Är du frilansare och tillgänglig för frilansuppdrag är det en god idé att se över och optimera din LinkedIn-profil så du blir lätt att hitta för uppdragsgivare.

När jag söker frilansare för uppdrag börjar jag med att kolla i mina nätverk. Har utarbetat ett system där jag samlar olika kompetenser och det tillsammans med mina LinkedIn-kontakter gör att det blir en bra bas att utgå ifrån.

Vad som slår mig  när jag är inne och söker på LinkedIn är att en hel del profiler är onödigt otydliga. Det tar tid att förstå om personen i fråga frilansar, aktivt söker nytt jobb eller ”bara” är där för att hålla sig uppdaterad och nätverka.

Här kommer tre frågor som jag gärna vill ha svar på – på en gång, när jag går in och tittar på en LinkedIn-profil.
1. Är du är frilansare?
2. Har du tid och är du intresserad av fler uppdrag?
3. Annan relevant information i din sammanfattning?

Tips!
Är du t.ex. formgivare, skriv ”Frilansande produktionsledare” i titelraden. För att informera om din tillgänglighet, skriv t.ex. ”kan ta deltidsuppdrag” eller ”tillgänglig för nya uppdrag”. Finns det annan kortinfo som är intressant för läsaren, skriv även det i din sammanfattning.
Är du intresserad av både frilans och anställning så skriv det.

LinkedIn är tråkigt!?
Jag får ofta höra att LinkedIn är tråkigt och omständigt, men jag håller inte riktigt med. Det har hänt en hel del bra saker där på sistone. Trots allt, LinkedIn är det största verktyget för rekryterare och företag och det är dumt att inte redovisa sin tillgänglighet och kompetens.

Läs även: Söker du nytt jobb eller uppdrag?

< Tillbaka till bloggen