Har du tröttnat på hemmakontoret?

Det har aldrig funnits så många valmöjligheter som nu om du tröttnat på att jobba hemifrån. Du kan hyra fast plats, halvdag eller per timme. Googla på t.ex. frilanskontor, kontorshotell eller coworkning så dyker det upp hur många som helst.

Men innan du bestämmer dig för att flytta hemifrån, fundera lite över hur ditt behov ser ut.

Din budget? Är det viktigt att ha en egen plats med skrivbord och förvaring? Behöver du tystnad när du jobbar? I vilken utsträckning kommer du att vara på arbetsplatsen? Är du i behov av t.ex. konferensutrymmen, skrivare m.m.?

Att hyra en plats hel- eller deltid på ett företag har många fördelar. Du får nya vänner, lunch- och fikakompisar och inspiration. Om du däremot vet med dig att du ofta sitter ute hos kund, kanske en heltidsplats inte alltid är försvarbart rent ekonomiskt.

Ett annat alternativ är frilanskontor/kollektiv. Olika kompetenser ger dynamik och man är i ett sammanhang. Blir som en byrå, fast alla är soloföretagare.

Kontorshotell/coworking erbjuder ofta flexibla kontorslösningar beroende på hur ditt behov ser ut. Alltifrån loungeplatser med låg månadsavgift, hyra per timme till fasta platser.

Många caféer och hotell vet att frilansare är business. WiFi, gott kaffe och en positiv miljö är inte fel, det enda som tar stryk är rygg och nacke.

Några viktiga saker att tänka på som är bra att ha koll på innan hyresavtalet skrivs på.
Hur lång uppsägningstid, finns det larm och inbrottsförsäkring? Hyr du plats på ett företag, kolla upp att företagets försäkring även gäller dina prylar.

< Tillbaka till bloggen